Milyen a jó személyi edző?

Milyen is a jó személyi edző? Ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen sokszor vagyunk tanácstalanok, akár kezdőként vagy mondjuk versenyzőként, hogy hogyan is tovább. Ha kezdők vagyunk a sérülések elkerülése miatt, illetve a programunk kidolgozása miatt is kérhetünk segítséget, versenyzőként pedig előfordul, hogy elakadtunk és segítségre lenne szükségünk. Ebben az esetben fontos, hogy találjuk meg azt a szakembert, aki a segítségünkre lehet. Nézzük is meg, hogy ki lehet a jó személyi edző.

  • Legyen képesítése: Persze jó jel, ha már valaki évek óta űzi a sportot, de mégis fontos, hogy legyen végzettsége, hiszen sok dolgot tanulnak meg az iskolában például a sérülésekről. Ezért mindig igyekezzünk meggyőződni arról, hogy az általunk választott edzőnek igenis van képesítése. Természetesen azért, mert valakinek van papír a keze között nem jelenti azt, hogy a tudás is mögötte van éppen ezért figyeld, hogy hogyan is fejlődsz a kezei alatt és neked megfelelő módszereket használ-e.
  • 100%-ig figyel rád: Mondhatnánk erre is, hogy persze ez elvárható, hiszen fizetsz neki. Viszont rengeteg olyan edzőt láttam, aki munka közben csak a telefonját nyomkodja. Ha ilyen edzővel futnál össze, akkor próbálj meg valaki mást keresni, hiszen azt szeretnéd, hogy 100%-ig veled legyen és figyelje mit csinálsz.
  • Konzultáció: Ez nem kötelessége a személyi edzőknek, viszont egy jó személyi edző mindig konzultálni fog veled mielőtt elkezdenél hozzá járni hosszútávon. Kérdéseket tesz fel az életeddel kapcsolatban, pl mennyit mozogsz napközben, eddig sportoltál-e valamit, milyen az étrended (ha van). Ezek mind nagyon fontos kérdések, hiszen ha személyre szabottan szeretnétek dolgozni, akkor fontos, hogy megismerje mindennapi szokásaidat is.
  • Megjelenés: Ha jól belegondolunk nem kell minden edzőnek versenyzőnek lennie, mégis azért valamennyire elvárható a sportos külső, hiszen hogy is tudná hitelesen képviselni az egészséges életmódot, ha ő nem követi azt?
  • Motiváció: Egy jó edző mindig motivál minket, hogy sikerüljön elérni céljainkat, segít a fejlődésed során. Ha a te edződ nem ilyen, akkor jobb ha másik személy után nézel.
  • Célok kitűzése: Mindig határozzátok meg a célokat közösen és figyelj arra amit mondani fog neked az edzések alkalmával. Például az elején kitűzitek, hogy fogyni szeretnél, ha ez sikerült, akkor legyen megtervezve a következő lépés is, hiszen a fejlődés mindig fontos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: