Miért fontos, hogy szakképzett edzővel dolgozzunk?

Sziasztok! Egy nagyon fontos témát szeretnék megemlíteni, illetve beszélni róla. A szakképzett edzőkről lesz szó és arról, hogy miért is fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembert.

Nagyon sokan, akik épp csak elkezdenek sportolni nem igazán tudják, hogy hol is kellene elkezdeni. Éppen ezért javasoljuk mindenki számára, hogy legalább az elején vegye igénybe szakképzett edző segítségét. Mégegyszer szeretném hangsúlyozni, hogy szakképzett, hiszen nagyon nagy károkat tudnak okozni a képzetlen emberek, akik edzőknek nevezik magukat. Sajnos sok ilyennel is találkozhatunk, mindenkit megkérek, hogy bizonyosodjon meg róla, edzőjének van képesítése.

A jó személyi edző:

  • Segít a személyre szabott edzésterv kidolgozásában és a túledzettség elkerülésében.
  • Segíteni fog elérni a kitűzött célokat a megfelelően kialakított edzéstervekkel.
  • Megtanít a gyakorlatok szabályos végrehajtására, ezzel elkerülhetőek lehetnek a különféle sérülések és sportártalmak. Nagyon komoly sérüléseket lehet összeszedni az edzések során, így elengedhetetlen a megfelelő odafigyelés, koncentráció és szabályosság.
  • Motivál: Egy jó személyi edző segít motiválni téged, hogy ne add fel és el tudd érni a kitűzött célokat.
  • Odafigyel az egyéni igényekre: Egy szakképzett edző tudja mi lesz a megfelelő módszer a számodra, hiszen ezt tanulta az iskolában. Például nem mindegy hogyan fog sportolni egy idős, akinek már volt korábban sérülése vagy egy fiatal, aki teljesen egészséges.
  • Segít a reaális célok kitűzésében: Amikor elkezdünk sportolni szeretnénk minél gyorsabban megfelelő eredményeket elérni. Természetesen nem fog csoda történni egyik napról a másikra, éppen ezért nagyon fontos a fokozatosság. Sokszor ha saját magunk kezdünk el sportolni nem tudjuk meghatározni, hogy melyek azok a reális célok, amiket el tudunk érni például fél éven belül. Túl is terhelhetjük saját magunkat vagy nem megfelelően állítjuk be a kardiót, esetleg a táplálkozást.
  • Könnyebb betartani az edzések időpontjait: Ha saját magunk tervezzük el, hogy például holnap megyünk a terembe, azt sokkal hamarabb meg tudjuk szegni, mintha időpontra vár minket valaki. Ez nagyon sokat segít abban, hogy kialakuljon egy rendszer az életünkben.
  • Vannak azok az emberek, akik bemennek a terembe és nem tudják hogyan is használják az adott gépet, próbálják ellesni a gyakorlatokat esetleg megpróbálkoznak a gépek használatával. Ez két okból sem jó, hiszen itt is ott van, hogy könnyen lesérülhetünk, vagy csak az időnket fogjuk vesztegetni. Egy jó edzővel gyorsan és könnyen elsajátíthatjuk a megfelelő gépek használatát.
  • Nem csak az edzésekben tudnak neked segíteni, a legtöbb edzőnek megvan a képesítése, hogy étrendeket állítson össze, melyek hatákonyan fognak segíteni, hogy elérd a kitűzött célokat.
  • Nem a magazinokból, online videókból szedik a tudásukat, hanem az iskolában rengeteg olyan információt fognak megtanulni, melyekkel képesek lesznek a számunkra legmegfelelőbb program összeállítására.

Összegezve tehát mindenképpen fontos, hogy a számunkra megfelelő szakembert találjuk meg és kezdjünk el vele dolgozni, hiszen ők azok akik tényleg a segítségünkre lehetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: