Sportoljunk a szabadban vagy sem?

Sziasztok! Nagyon nagy kérdés mostanában, hogy sportoljunk-e a szabadban vagy sem. Biciklizhetek? Mehetek futni a jelenlegi helyzetben? Kérdezhetik sokan és persze jogosan, de szerencsére a kijárási korlátozás lehetővé teszi ezt a számunkra. Viszont ott a másik része a dolognak, hogy a csapból is az folyik, hogy maradjunk otthon. Azt viszont már korábban is megtanultuk, hogy a mozgás jót tesz az immunrendszerünknek. Személy szerint én a legtöbbet most otthon edzek, de természetesen előfordul, hogy kimegyek egy kicsit futkározni a szabad levegőre is, vagy akinek van kert esetleg ott is lehet akár saját testsúlyos edzéseket végezni.

Számos otthoni formája létezik a mozgásnak, azonban ha mégis szeretnénk kimenni a szabadba, akkor érdemes néhány szabályt betartani annak érdekében, hogy ezt biztonságosan megtehessük.

  • Ne csoportosan mozogjunk. Persze az egy háztartásban élőkre ez nem vonatkozik, de a barátokkal ne most akarjunk közösen bringázni ha egy mód van rá.
  • Nagyon fontos a megfelelő távolság betartása, ami ugye hivatalosan 2 méter. Azonban ez az állítás csak akkor állja meg a helyét, ha éppen mondjuk nem olyan helyen vagyunk ahol nagy a szél vagy esetleg zárt térben, mondjuk a boltban vásárolunk. Kültéri futás esetében ha például valaki tüsszent vagy köhög előttünk mi pedig beleszaladunk, akkor ugyanúgy megfertőződhetünk. Elég sok kutatást végeztek ezzel kapcsolatban külföldön ezért érdemes komolyan venni. Futásnál 4-5 méter távolságot javasoltak, míg bicajozáskor akár 10 méteres távolságtartást is, ha pedig gyorsabb tempóban szeretnénk tekerni, akkor 20 méter lehet a megfelelő.
  • Ha tehetjük olyan helyre menjünk, ahol nincsenek emberek, hiszen ekkor vagyunk a legnagyobb biztonságban. Mondjuk futás egy erdei ösvényen vagy esetleg biciklizés egy elhagyatott út mentén.

Akárhogy is döntünk, ha szeretnénk akkor természetesen van lehetőség sportolni a szabadlevegőn, viszont érdemes figyelni és betartani ezeket a szabályokat mások és a saját egészségünk érdekében is. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: