Az otthonom a munkahelyem és az edzőtermem?

Sziasztok! Egy nagyon aktuális témáról szeretnék nektek írni. Sokan vagyunk most olyan helyzetben, hogy otthonról kell dolgoznunk és még az edzést is otthonról kell megoldani. Ezáltal olyan helyzetbe kerülünk, hogy meg kell próbálni alkalmazkodni. Adok néhány tippet hogyan is tudjuk ezt kezelni, avagy hogyan ne őrüljünk bele a karantén helyzetbe.

  1. Ha teheted próbálj külön szobát kialakítíani a munkának illetve az edzéseknek. Természetesen erre nem mindig van lehetőség, viszont akkor is érdemes egy kis ‘munka sarkot’ és ‘edző sarkot’ kinevezni. Ez segít egy kicsit elkülöníteni az életünk különféle területeit, amit ugye normális körülmények között meg is teszünk.
  2. Munkaidő pontos betartása: Ez nem csak azért fontos, mert az otthoni munkavégzés alatt hajlamosabb lehet az ember többet foglalkozni mással, hanem azért is mert úgymond rendszert visz a hétköznapokba és ha esetleg túlórára lenne szükség akkor is érdemes odafigyelni, hogy ne vigyük túlzásba a dolgot.
  3. Meghatározott idő és nap kijelölése az edzésekre. Ez is fontos, mert segít a rendszert betartani, ezáltal nem maradnak el az edzések.
  4. Figyeljünk magunkra, tartsuk meg az ebédszünetünket. Hiszen ez ugyanúgy jár akár otthonról is és próbáljunk meg olyankor kikapcsolódni.
  5. Hétvége: Szedjük szét a hétköznapokat és a hétvégét továbbra is. Ez is segít egy kicsit abban, hogy megmaradjon a rendszer az életünkben.
  6. Szánjunk időt arra, hogy egy kicsit fejleszteni tudjuk önmagunkat. Ha egy kicsit több időnk van, akkor itt az ideje, hogy tanuljunk valamit, végre lehet időnk elvégezni valamilyen online kurzust. Használjuk ki ezt a kis extra időt olyan dolgokra, amiket már nagyon régóta halogatunk. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: