Milyen hosszú legyen az edzés?

Sokan kérdeztetek ezzel kapcsolatban is, hogy mennyi ideig és hányszor kellene edzeni egy héten, annak érdekében, hogy elérjüka megfelelő eredményeket. Természetesen ez nagyon sok mindentől függ, leírom nektek az alapokat hogyan is szokott ez kinézni súlyzós vagy saját testsúlyos edzést végzők esetében.

Kezdő 

  • 60 perc
  • Heti 3 alkalom (edzés napok között pihenő)

Középhaladó

  • Egy edzés 60 perc
  • Heti 3-4 edzés

Haladó

  • Egy edzés maximum 90 perc
  • Heti 4-5 edzés

Ez csak egy kis irányadás, mindenképpen fontos, hogy annyit mozogjunk amennyi jól is esik, ha nem megy a 60 perc az sem probléma ha csak 5 vagy 10 percet mozogsz az elején. Később növelni tudod az időt, lassan és fokozatosan. Hiszen minél többet fogsz mozogni annál több energiád lesz, így később azt fogod érezni, hogy többre is képes vagy. Szépen lassan megszokássá válik és ekkor tudod majd fokozatosan bővíteni az edzések idejét és esetleg más sportokban is kipróbálhatod magad.

Ha hétköznap nem találsz rá időt az sem probléma, próbálj meg a hétvégén mozogni egy kicsit, amikor van rá idő, de azért igyekezzünk mellőzni a kifogásokat, hiszen azokat mindig találhatunk. Nagyon fontos még azt is megemlíteni, hogy ne essünk át a ló túloldalára sem, hiszen ha heti 7 nap szeretnénk mozogni akár 2x, az már nagyon megterhelő lehet a szervezetünk számára és nem fog tudni regenerálódni, a pihenő idő pedig nagyon fontos a fejlődésünk szempontjából. A legjobb ha sikerül megtalálni az arany középutat és fokozatosan hozzászoktatni magunkat a rendzseres edzésekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: