Motiváció otthoni edzéshez

Sziasztok! Ezekben a napokban bizonyára sok mindenkiben felmerült, hogy ha már eddig mozogtak, akkor biztosan nem fogják feladni, és vannak olyanok is, akik talán most kezdenek neki, így hogy több idejük lett egy kicsit. Természetesen azért otthon mindig ott bujkál a fejünkben, hogy ‘van nekem jobb dolgom is’ vagy ‘most inkább nincs hozzá kedvem’. Adok nektek néhány tippet, hogyan lehet ezeket az akadályokat leküzdeni.

1. Öltözz át! – Bizony, ez a legelső lépés, hogy ráhangolódjunk az edzésekre, hiszen amikor például edzőterembe vagyunk, ott is ez az első lépés.Ez egy kicsit arra fog ösztönözni, hogy ha már erre rávetted magad, akkor bizony hozzá is tudsz látni. Fontos, hogy mindig kényelmes ruhát viseljünk.

2. Kapcsolj zenét! – vannak, akik alapból szeretik, hiszen akár ha mondjuk edzőteremben vagyunk, akkor ott is mindig szól a zene. Válassz akár egy jó rádió csatornát, vagy éppen a kedvenc zenei válogatásodat és garantáltan megjön a kedved a mozgáshoz.

3. Nézz fitness videókat! – Ezek a videók is motiválhatnak és segíthetnek abban, hogy ráhangolódj egy kicsit a mozgásra.

4. Dobd fel az edzésed! – Tudom, otthon egy kicsit limitáltak a lehetőségek, mégis amennyire csak lehet próbáljuk változatossá tenni edzéseinket. Ez segít majd abban, hogy hosszú távon se unjuk meg a gyakorlatokat.

5. Tervezz előre! – Ez egy nagyon fontos lépés, tervezd meg pontosan előre, hogy mely napokon fogsz mozogni. Ugyanis ha ez esetleg kimarad, akkor sokkal könnyebben tudunk átsiklani a dolgok felett és inkább az ezer éve elmaradt dolgokat rendezgetni edzés helyett. Kialakíthatunk egy rutint és ennek segítségével szokássá fog válni az otthoni edzés is.

6. Írd le a célokat! – Fókuszálj a céljaidra, arra, hogy mit szeretnél elérni. Akár le is írhatod ezeket, ezáltal jobban tudatosul benned, néhán hónap múlva pedig büszkén tekinthetsz rá vissza, hogy sikerült elérni ezeket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: