Egyensúly a munka és az egészséges életmód között

Megtalálni az egyensúlyt a munka és az egészséges életmód között nem egyszerű feladat. A nap végén a legutolsó dolog, ami vágyunk, hogy lemenjünk a terembe. A napi stressz, mentális és fizikai kimerültség még mindig ott motoszkál bennünk és ilyenkor neház áthangolni az agyunkat a mozgásra, különösen akkor, ha egész nap fizikai munkát végeztünk.

A legnagyobb kihívás amivel szembe kell néznünk az befektetett idő és energia. Amikor szembe kell néznünk a napi feladatainkkal a munkahelyen plusz az otthoni teendőkkel a mozgás talán sokszor már szóba se jöhet. Viszont azt nefelejtsük el, ha mozgunk azzal sokkal jobbat teszünk magunknak mentálisan és fizikailag is mintha nem mozognánk.

Nem kell minden egyes nap terembe mennünk ahhoz, hogy mozogjunk. Ha csak 2-3 napot töltünk mozgással egy héten már azzal növelhetjük energia szintünket és erősíthetjük z izmainkat. 

Ha fiziki munkát végzünk már azzal is rengeteg izmot mozgatunk meg. Néhány munkahelyen sokat kell állni, esetleg nehezet emelni. Ezekben az eseteken is fontos a mozgás. A Jóga és a Pilates kiválló lehetőséget ad arra, hogy segítsünk egy kicsit megterhelt izmainknak.

Ha pedig inkább szellemi munkát végzünk a mozgas kivállóan segít a napi stressz evezetésében, és mivel egész nap ülünk nap végé igazán jól esik egy kicsit megmozgatni izmainkat.

A sport segít a vérnyomás csökkentésében, szinten tartja a vércukrot, csökkenti a koleszterin szintet, segít fejleszteni az alvás minőségét és csökkenti a stresszt.

Az, hogy mikor száunk időt a mozgásra nagyon sok mindentől függ. Van aki szeret korán kelni és munka idő előtt szerezni egy kis energiát, van aki pedig inkább délutánra vagy az esti órákba udja beilleszteni. Mindig próbáljátok legalább egy hétig tartani az órarendet mielőtt változtatnátok. 

Fontos, hogy eleget aludjunk. ez segít fejleszteni a koncentrációt és fejleszti az immunrendszert is. Ha esetleg 8-10 órát dolozunk egy nap és még a mozgást is megpróbáljuk beilleszteni, akkor nagyon fontos, hogy eleget pienjünk mellette. Az, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége sok mindentől függ, természetesen ez egyénenként változó  lehet, átlagban 7-9 óra között mozog. 

One thought on “Egyensúly a munka és az egészséges életmód között

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: