Konditerem vagy otthoni edzés?

Eldönteni, hogy mostantól mozogni fogunk nem egy bonyolult döntés, na de amikor már oda kerülsz, hogy ténylegesen el kellene indulni valamerre felmerül a nagy kérdés, hogy mégis merre? Az edzőterembe ha meg is veszed a bérletet nem biztos, hogy ki is használod, ha otthon rendezel be magadnak egy saját termet akkor pedig könnyű mindig valami mást találni amit el kell végezni, például a heti mosást, takarítást.

Bármelyikre is esik a választásunk fontos, hogy azon az úton haladjunk végig na és persze olyat válasszunk, ami a pénztárcánknak is megfelelő lesz.

Edzőterem előnyök:

 • Több a lehetőség: Ha edzőterembe megyünk, akkor lehetőségünk van csoportos órákhoz csatlakozni, vagy akár saját magunk is követhetünk edzés terveket, melyek segítenek elérni a céljainkat. Különféle gépek között válogathatunk, például a kardiohoz is rengeteg választási lehetőséget kapunk.
 • Motiváció: Talán már az is elég motiváció ha kifizettük a bérletet, de sokkal nagyobb motivációt jelent ha látod, hogy mások is edzenek körülötted.
 • Fókusz: Ha teremben vagy az segít megőrizni koncentrációs képességed és nincs olyan dolog, ami esetleg elvonná a figyelmedet.
 • Energia és közösség: Van valami abban, ha bemész  a terembe és egy másokkal együtt mozogsz. Ez az energia ami segít bennünket abban, hogy még jobbak legyünk.

Folytatásért kattints a Bővebben gombra

Hátrányok:

 • Pénz: Természetesen mint mindenért az edzőteremért is fizetnünk kell. Néhány hely olcsóbb mint a másik, de természetesen azt kapod amiért fizetsz.
 • El kell jutni odáig: Bizony, sok embernek ez is probléma lehet, hiszen el is kell jutni a teremig. Becsomagolom a ruhám, vizet pakolok, oda megyek, leparkolok, átöltözök. Így az edzés ideje is több lesz már csak annyival is, hogy el kell jutni odáig.
 • A többi ember: Amennyire ez lehet előny annyira lehet hárány is sok ember számára. Néhány ember például hangosan telefonál vagy esetleg nem takarítja el maga után a használt gépeket. Ez is megtörténhet.

Otthoni edzés előnyei

 • Olcsóbb: Nem kell fizetned a bérletet, esetleg a napi jegyet, elég néhány eszközt megvenned otthonra, amit akár évekig tudsz használni és mehet is a munka. Végezhetsz kár saját testsúlyos gyakorlatokat is, ez pedig azt jelenti, hogy akkor nem is kell fizetned semmiért.
 • Kényelem: Nem kell becsomagolni, elindulni otthonról, vagy elintézni, hogy vigyázzon valaki a gyerekekre, akár pizsiben is végezheted a gyakorlatokat, hiszen úgyse látja senki. Akkor csinálod amikor csak szeretnéd, ami szintén hasznos, ha mondjuk olyan időpontban szeretnél edzeni amikor neked megfelelő.
 • Változatosság: Van változatosság az edzőteremben is, de az otthoni edzések során is. Például kimehetsz a szabadba sétálni vagy futkározni egyet. Letölthetsz akár egy alkalmazást is, ami különféle gyakorlatokban lesz a segítségedre, vagy keverheted akár a dolgokat. Például egy jó kis jóga vagy kardio.

Hátrányai:

 • Kifogások: Akár ezer kifogást is találhatunk arra, hogy miért ne mozogjunk az adott napon. Ha nem vagy elég motivált, akkor lehet, hogy nem fogsz eleget mozogni otthon.
 • Egyszerűen unalmas lesz: Míg a teremben számtalan dolog elvonhatja a figyelmedet, így otthon elképzelhető, hogy egy kicsit unalmassá válik az edzés. Természetesen vannak különféle praktikák, melyek segítségével lehet ezeken változtatni.
 • Hely: Nem kell túl nagy helynek lennie, ha edzeni szeretnél, mégis fontos, hogy legyen annyi hely amennyire szükséged van. Például ha szeretnél egy futópadot, azért nem árt ha van egy kis szabad tered hozzá.

Bármelyik formáját is választod nagyon fontos, hogy olyan legyen, ami megfelelő a pénztárcádnak is és a személyes elvárásaidnak. Ha elég motiváltnak érzed magad, akkor talán az otthoni edzés a megfelelő számodra. Azonban ha túl sok minden zavar eközben, akkor talán célszerűbb ha elhagyod a házat ilyenkor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: