10 Szuper Étel

Ahány táplálkozási tanácsadót kérünk meg, hogy soroljon fel 10 szuper ételt, annyi féle listát fogunk kapni, de azért lennének olyan dolgok, amik megegyeznek, hiszen minden ételben lehet valami különleges ami jó hatással van a testünkre.

Az egyik étel például tele van feérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A másikban lehet, hogy rengeteg az antioxidáns, de mégis kevés a fehérje benne.

Ha megpróbálunk változatosan étkezni, mégis ügyelve arra, hogy a következő szuper ételek gyakran legyenek az asztalunkon, akkor nagy hibát nem követhetünk el.

1.  Áfonya: A tudomány mai állása szerint az áfonya sokkal több antioidánst tartalmaz mint 40 másik társa. Segít megelőzni a rákot, szív betegségeket és hatkony lehet a különféle fertőzések megelőzésére is. Nagyon sok vizet tartalmaznak, így hidratálják a bőrt és az egész testet.

2. Zabpehely: A zabpehely magas rosttartalma miatt segít csökkenteni a vérnyomást és a koleszterin szintet. Ezek a jó szénhidrátok és a rost segít megemészteni a cukrot, ezáltal megfelelő szinten tartva a vércukor szintet.

3. Alma: Napi egy alma az orvost távol tartja, így szól a mondás. Az alma szintén tele van antioxidánsokkal, ami segíti csökkenteni a rák kockázatát és a szívbetegségek kialakulását. Az almahéj is ehető, sőt segíti a fogyást is. Az alma nem csak finom, de energiát ad mindeközben pedig rengeteg antioxidánshoz jut a szervezetünk.

4. Zöld tea: A zöld teában is rengeteg antioxidáns található. Csökkenti a szervezeben található gyulladást, csökkenti a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. 

5. Lenmag: A lenmag nem csak magas rosttartalma miatt, de gyulladáscsökkentő hatása miatt is jó kiválló leht az egészségünk megőrzése érdekében. Segít az mésztési problémákban és egészséges zsírokat tartalmaz.

6. Joghurt: A joghurt segít lecsökkenteni a káros baktériumokat az emésztésünk során, valamint segít szinten tartani a szervezet PH értékét. Segít megerősíteni az immunrendszert és nagyon jó kálcium és protein forrást jelent. Természetesen számít az is, hogy milyen fajta joghurtról van szó, hiszen a sima joghurtok egészségesebbek mint cukrozott társaik.

7. Brokkoli: A brokkoli a legerősebb antioxidáns amit a diétánk során fogyaszthatunk.  Rákmegelőző és segíti az immunrendszrünk erősítését. Tudom,tudom az íze miatt nem olyan sook ember szereti, de próbáltátok már a brokkoli krémlevest?

8. Oliva olaj: Az oliva olaj segít lecsökkenteni a szívbetegségek kockázatát. Csökkenti az inzulint és segít egyensúlyban tartani a vércukor szintet. 

9. Bab: A bab kiváló rosttartalma miatt az egészséges szénhidrát források közé tartozik, valamint segíti az agy munkáját is.

10. Fahéj: A cukorbetegeknek nagy segítség lehet ez a fűszer., valamint magas vas, kálcium és rosttartalma miatt tökéletesen támogatja egészségünket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: